2011. október 10., hétfő

Zöldbabfőzelék



Hozzávalók:
- 4 evőkanál olaj
- 60 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl víz
- só
- bors
- 20 dkg tejföl
- 3 púpozott teáskanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika


Elkészítés:
1, Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot.
2, Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vízzel felöntjük és összekeverjük. Fedő alatt kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk a babot.
3, A tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát csomómentesre keverjük. A habaráshoz -folyamatos, gyors keverés mellett- hozzácsurgatjuk a bab levét (hőkiegyenlítés), majd a habarást a babhoz keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lenne a főzelék, vizet adhatunk még hozzá.


Megjegyzés:
- Forrás: Desszert.eu



Nincsenek megjegyzések: