2011. október 31., hétfő

Keksztekercs



Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 50 dkg darált keksz
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl sárgabarack lekvár
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál rum
- 1 dl fekete kávé

- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás puding
- 35 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejszín

Elkészítés:
1, A kekszet, diót, kakaóport, porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat.
2, A lekvárt, a kávét és a rumot is hozzáadjuk, majd a tejszínből annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjunk. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
4, A krémhez a lágy vajat a pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt robotgéppel egyneművé keverjük.
5, A tésztát kettéosztjuk és folpackon (vagy porcukorral meghintett sütőpapíron) kinyújtjuk. Egy adag tésztán elsimítjuk a krém felét és feltekerjük.
6, A rudat átgörgetjük a kókuszreszeléken és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra alatt lehűtjük és felszeleteljük.

Megjegyzés: 
- Forrás: Barbi konyhája

Nincsenek megjegyzések: