“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. július 22., vasárnap
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- pirospaprika
- só
- bors
- kb. 15-20 dkg rizs
- 4 dl tejföl
Elkészítés:
1, A zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
2, Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk (érdemes hosszabb lére ereszteni, hogy szaftosabb legyen az ételünk).
3, A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük (a rizs térfogatához képest) dupla mennyiségű vízzel és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk.
4, A pörköltet és a rizst összekeverjük.
5, Egy edényt olajjal kikenünk. Beleterítjük a zöldbab felét, arra rátesszük a rizses húst, majd befedjük a maradék babbal.
6, Tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl egy kis színt nem kap (~30-40 perc).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése