“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2011. július 5., kedd
Dán nektarintorta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 17,5 dkg puha vaj
- 1 evőkanál tejszín
- 2 db nektarin
- egy csipet só
- mandulapehely
- porcukor
- vaníliaaroma
Elkészítés:
1, A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a vaníliaaromát, a sót, a tejszínt, a lisztet és összedolgozzuk.
2, Vajjal kikent-kilisztezett tepsibe/tortaformába öntjük a tésztát és a tetejét beborítjuk a nagyobb szeletekre vágott nektarinnal.
3, 180 C-ra előmelegített sütőben, kb. 20-30 perc alatt világosra sütjük, majd -még melegen- megszórjuk porcukorral és mandulapehellyel.
Megjegyzés:
- Forrás: Az otthon ízei
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése