“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2011. március 4., péntek
Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
1, A húst megmossuk és felkockázzuk.
2, A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a feldarabolt húst és elkészítjük a pörköltet.
3, Amíg a pörkölt készül, kevés vízben megfőzzük a káposztát.
4, Ha a pörkölt is elkészült és a káposzta is megpuhult, akkor a káposztát beleöntjük a pörköltbe, összekeverjük és összefőzzük.
Megjegyzés:
- A sózással óvatosan bánjunk, mert a káposzta is sós.
- Érdemes egyszer (esetleg kétszer) átmosni a káposztát felhasználás előtt, hogy ne legyen nagyon savanyú az ételünk.
- Miután a káposztát belekevertük a pörköltbe, tehetünk bele tejfölt, de kínálhatjuk külön is az étel mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése