Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- 1 kávéskanál olaj vagy 1/2 dkg zsír
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- 1 kávéskanál olaj vagy 1/2 dkg zsír
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
1, Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval és egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk.
2, Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük és utána jól lecsurgatjuk.
3, A vajat a 3 tojássárgájával, 2 evőkanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját.
4, A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.
3, A vajat a 3 tojássárgájával, 2 evőkanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját.
4, A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése