2010. október 31., vasárnap

Bableves



Hozzávalók:
- 1/2 kg tarka bab
- 2 szál répa és zöldség
- 1 szem krumpli
- füstölt bordaporc (vagy csülök...)
- szemes bors
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- liszt
- pirospaprika

Elkészítés:
1, A füstölt húst feltesszük főni.
2, Miután kb.  1 órát lassú tűzön forraltuk a húst, hozzáadjuk a babot, a répát, a zöldséget, a krumplit, egy egész fej hagymát és teatojásban a borsot. Sózni nem kell, mert a füstölt húsban éppen elég van!!!
3, Amikor a hús is és a bab is megpuhult, olaj és liszt (+ 1 apróra vágott hagyma, + 1 kk.pirospaprika) keverékével berántjuk a levesünket. Szűrőt használjuk, ha nem akarjuk a hagymát is belepotyogtatni a levesebe!

Nincsenek megjegyzések: