“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. január 30., hétfő
Zebra kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb. 3 dl tej
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
- 5 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 kávéskanál olaj
Elkészítés:
1, A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, a porcukrot és a maradék kókuszreszeléket.
2, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukrozott munkalapon a tepsi méretének (20x30 cm) megfelelő lapokat nyújtunk.
3, Az első tésztalapot a tepsibe tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rátesszük a következő tésztalapot, rákenjük a krém másik felét, majd befedjük a harmadik tésztalappal.
4, Gőz fölött megolvasszuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágjuk.
Megjegyzés:
- Forrás: Moha konyha
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése