“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. január 17., kedd
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg karfiol
- 15-20 dkg rizs
- 1 vöröshagyma
- olaj
- 50 dkg darált hús
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 nagy doboz tejföl
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
1, A rizst sós vízben megfőzzük.
2, Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a húst. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, összekeverjük a főtt rizzsel.
3, A rózsáira szedett karfiolt forrásban levő sós vízben 10 perc alatt félpuhára főzzük.
4, Egy hőálló tálat kiolajozunk és ráteszünk egy réteg karfiolt. Erre egy sor rizses hús kerül, végül a maradék karfiol.
5, A tejfölt a karfiol tetejére öntjük, megszórjuk kevés zsemlemorzsával és 200 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl kissé megpirul (kb. 30-40 perc).
Megjegyzés:
- A tejföl egy részét a rizses húshoz is keverhetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése