“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. december 8., szombat
Sült nyúl
Hozzávalók:
- 1 egész nyúl
- 10 dkg zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl fehérbor
- 1 fej fokhagyma
- 4 db babérlevél
- majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
1, A nyulat alaposan megtisztítjuk, majd szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük.
2, Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával a nyúl mindkét oldalát.
3, A fűszerezett nyulat mély tepsibe tesszük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, a babérleveleket, a zsírt és felöntjük fehérborral.
4, 180 C-ra előmelegített sütőben először alufóliával letakarva (kb. 1 óra alatt) puhára, majd alufólia nélkül (zsírjával időnként meglocsolva) pirosra sütjük a húst.
Megjegyzés:
- Félidőben fordítsuk meg a nyulat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
- Forrás: NoSalty
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése