“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2011. január 24., hétfő
Tejszínes hús
Hozzávalók:
- 10 szelet sertéskaraj vagy sertéscomb
- liszt
- 2 tojás
- 30 dkg trappista sajt
- 3 dl tejszín
- 2 dl tej
- margarin
Elkészítés:
1, A húst megmossuk, kiklopfoljuk és besózzuk. Ezután a hússzeleteket lisztbe-tojásba-reszelt sajtba forgatjuk, majd margarinnal kikent tepsibe tesszük.
2, A "panírozott" húsokat leöntjük a tejszín és tej keverékével (dobhatunk rá margarindarabkákat is), majd alufóliával letakarva 175 C-os, légkeveréses sütőben 1-1,5 óra alatt puhára sütjük.
3, Köretként adhatunk hozzá krumplipürét, rizst, bár szerintem az étel kiadóssága miatt elegendő párolt zöldséggel kínálni!
Megjegyzés:
- A 30 dkg sajt éppen, hogy csak elég volt!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése