“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2011. január 24., hétfő
Sült kacsa
Hozzávalók:
- 1 konyhakész kacsa
- olaj
- só
- majoránna
Elkészítés:
1, A kacsát megmossuk (ha szükséges, megtisztítjuk), kívül-belül sózzuk, majoránnát viszont csak a belsejébe teszünk.
2, Egy tepsibe olajat öntünk, ráfektetjük a fűszerezett kacsát és adunk hozzá egy kevés vizet is.
3, Lefóliázva sütőbe tesszük és 175 C-on megsütjük. Ha a hús már puha, fólia nélkül -pecsenyelével gyakran meglocsolva- addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre meg nem pirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szia!
Nézz be hozzám kérlek!
Van számodra egy meglepim!:)
Megjegyzés küldése