2010. szeptember 18., szombat

Carbonara spagetti egyszerűen

Hozzávalók:
- 250 g spagetti tészta
- 25 dkg sonka (vagy néhány szelet bacon)
- 1 tojás
- 1 tömlős natúr sajtkrém (Medve vagy Camping)
- 3 dl tejszín
- ételízesítő
- egy-két csipet oregánó

Elkészítés:
1, Kifőzzük a tésztát.
2, Kevés olajon megpirítjuk a bacont/sonkát. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd ezt a keveréket a baconre/sonkára öntjük.
3, Megvárjuk, amíg rottyan egyet-kettőt, aztán belekeverjük a sajtkrémet is.
4, Megszórjuk ételízesítővel és egy kis oregánóval.
5, Összeforraljuk, a tésztára kanalazzuk és nagyon gyorsan megesszük. :-))

Megjegyzés:
- Az ételízesítővel óvatosan bánjunk (kb. fél teáskanálnyi is elég lehet), mert a sonka is sós!


Nincsenek megjegyzések: