2010. október 31., vasárnap

Pudingos szelet


Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt + a formához
- 1 tasak sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 1 evőkanál vaj a formához

A tetejére:
- 2,5 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál fahéjas kristálycukor

Elkészítés:
1, A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2, A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a vizet. Összedolgozzuk, majd belekanalazzuk a tojáshabot. A masszát kettéosztjuk és a felébe belekeverjük a kakaóport.
3, A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A pudingport a tejjel elkészítjük.
4, Nagyméretű tepsit kikenünk vajjal és liszttel. Kanalanként felváltva belerakjuk a barna és a sárga tésztát. Rátesszük a meleg pudingot és a sütőben 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
5, A tetejére a tejszínt porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tésztán elsimítjuk, megszórjuk fahéjas cukorral, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.
6, A süteményt a maradék tejszínhabból készített habrózsákkal díszítjük.

Megjegyzés:
- Tényleg ki kell hűteni a süteményt, mielőtt a tejszínhabot rátesszük. Én nem hagytam elég időt, ezért az amúgy is kevés tejszínhabom kissé megfolyósodott a sütin és lelapult... :-s