“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. március 26., hétfő
Sertésszelet brokkolival
Hozzávalók:
- 1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- kevés cukor
- 50 dkg brokkoli
- 8 szelet sertéskaraj
- kevés olaj
- 1 zacskó (125 g) mozzarella sajt
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
1, A hámozott paradicsomot és a paradicsompürét lábasba tesszük és rúdmixerrel durvára aprítjuk. Felforraljuk és alacsony hőfokon kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
2, A rózsáira szedett brokkolit forrásban levő, enyhén sós vízben 8-10 perc alatt megpároljuk, majd leszűrjük.
3, A karajszeleteket bedörzsöljük sóval és borssal, majd teflonserpenyőben felhevített olajon mindkét oldalukon kb. 1 percig sütjük.
4, A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük és beletesszük a brokkolit. A hússzeleteket a tetejére fektetjük és megszórjuk a felkockázott mozzarellával.
5, Előmelegített sütőben 200 C-on 15 percig sütjük.
Megjegyzés:
- Alufólia alatt, 175 C-on pároltam puhára a húst (kb. 30-40 perc alatt).
- Forrás: Tina/2007
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)