Hozzávalók:
- 1-2 alma (kb. 20 dkg)
- 15 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg cukor
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 evőkanál tej
Elkészítés:
1, A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
2, A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tejjel felváltva a masszához adagoljuk és beleszórjuk a kis kockákra vágott almát is.
3, A muffin formákat 2/3 részig megtöltjük a tésztával és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés:
- A tej mennyisége tovább növelhető, ha túl sűrű lenne a tészta.