“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. február 24., péntek
Tejfölös csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 evőkanál pirospaprika
- 4 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál ételízesítő
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- kevés liszt
- só
Elkészítés:
1, A combokat megtisztítjuk, megmossuk és besózzuk.
2, A lisztben elkeverjük a pirospaprikát és ebben a keverékben megforgatjuk a combokat. Tepsibe tesszük a combokat és félkarikára vágott hagymát szórunk rá.
3, A tejfölt elkeverjük az olajjal, az ételízesítővel, az áttört fokhagymával és a reszelt sajttal, majd a keveréket a hagymás csirke tetejére öntjük.
4, Lefedjük alufóliával és 175-180 C-ra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára pároljuk.
5, Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és kissé megpirítjuk a tetejét.
Megjegyzés:
- Forrás: Csak úgy, mint otthon
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)