“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. július 15., vasárnap
Meggyleves
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 12 dkg cukor
- csipet fahéj
- szegfűszeg
- fél citrom leve és reszelt héja
- pici só
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 3 dl tejszín
Elkészítés:
1, Felforralunk 1 liter vizet. Beletesszük a megmosott-kimagozott meggyet, a sót, a cukrot, a fűszereket, a citrom levét és héját, majd ismét felforraljuk.
2, A pudingport és a tejszínt csomómentesen elkeverjük. Ha a leves felforrt, behabarjuk a pudingos keverékkel és pár perc alatt besűrítjük.
Megjegyzés:
- Forrás: Gabriella
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)