“A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.” Gundel Károly
2012. február 1., szerda
Kakaós és fahéjas kiflik
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- 12 dkg margarin
Elkészítés:
1, Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a langyos tejfölben.
2, A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk. A tésztát legalább 40 percig kelesztjük!
3, Ezután kettészedjük a tésztát és mindkét cipót kinyújtjuk (egyenként 3-4 mm vastagságú körre).
4, A köröket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukrozott kakaóval/fahéjjal (a tészta széleit bővebben, mert az lesz majd a kiflik közepe).
5, Mindkét kört 16 cikkre vágjuk, majd feltekerjük őket a szélesebb végétől befelé haladva.
6, A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjével és 180 C-ra előmelegített sütőben -kb. 15 perc alatt- készre sütjük.
Megjegyzés:
- Forrás: NoSalty
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)