2010. október 4., hétfő

Spenótos-krémsajtos tészta


Hozzávalók:
- 15 dkg parajkrém
- 10 dkg krémsajt
- néhány gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt parmezán
- 25 dkg széles metélt
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- só

Elkészítés:
1, Az olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kiolvasztott parajkrémet, a krémsajtot, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Rövid ideig forraljuk, majd félrehúzzuk.
2, A széles metéltet lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és beleforgatjuk a krémes szószba.
3, Forrón, parmezánnal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:
- Kevés cukrot is elbír!